2014. május 25., vasárnap

Triple Chocolate Cookie


Ez egy valóban nagyon csokis nagyon finom keksz, ami kívül lágyan roppanós belül pedig puha és szaftos. Egyszerűen fenséges és ellenállhatatlan. Nem is ragozom tovább, inkább jöjjön a recept. A receptötlet innen van, amin egy kicsit módosítottam.

Hozzávalók: (2,5 dl-es bögrével számolva)
1 bögre liszt
¼ bögre kakaópor (cukrozatlan)
1 tk. szódabikarbóna
1 csipet só
10 dkg vaj
½ bögre barna cukor
¼ bögre kristálycukor
1 tojás
1 kk. vanília aroma
2 tk. instant kávé
1 tábla étcsokoládé
1 tábla fehércsokoládé

A puha vajat habosra verjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk a tojást, a vanília aromát, a 2 ek. meleg vízben feloldott kávét és összekeverjük. Egy külön tálba szitáljuk a lisztet és a kakaóport, belekeverjük a szódabikarbónát és a sót, majd a tojásos masszához adjuk, és jól összekeverjük. Végül hozzáadjuk az apró darabokra vágott csokoládékat.
Sütőpapíros lemezre evőkanálnyi halmokat teszünk a masszából (nem kell lelapogatni a halmokat) úgy, hogy bőven hagyunk köztük helyet (kb. 4 cm-t) mert szétterülnek sülés közben és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk a sütőlemezen a kekszeket, mert forrón még nagyon puhák és szétesnének. Pár perc elteltével át lehet rakosgatni őket egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.

Másnap is ugyanolyan finom és lezárt fémdobozban sokáig elállnak! (gondolom) Nálunk eddig néhány nap volt a csúcs, és ugyanolyan finom maradt.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése