A receptet jó ideje, hogy felfedeztem Andinál,
ki is nyomtattam akkor melegében majd egy ideig a feledés homályába merült,
mígnem idén tavasszal a kezem ügyébe került újra és mikor rájöttem, hogy van
itthon minden hozzávaló, gyorsan el is készítettem, apró változtatásokkal. Annyira
ízlett mindenkinek, hogy rövid időn belül kétszer is megcsináltam ezt a finom édességet
már.
Hozzávalók: (30x18x5 méretű jénai tálhoz)
1 nagy pohár tejföl (nálam 375 g-os)
8 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 db lime
2 dl tejszín
1 cs. habfixáló
1 cs. babapiskóta
A tejfölt kikeverjük a cukorral és a vaníliás
cukorral és keverünk hozzá egy keveset a lime lereszelt héjából (a többit meghagyjuk
a tetejére díszítésnek) majd hozzáadjuk a lime levét is. A tejszínt kemény
habbá verjük, közben hozzáadjuk a habfixálót majd óvatosan beleforgatjuk a
citromos krémbe.
Egy jénai tál alját kirakunk a babapiskótával,
rákenjük a krém felét, majd ismét egy sor piskótát rakunk és a maradék krémet a
tetejére simítjuk. A félretett reszelt lime héjat a tetejére szórjuk és egy
éjszakát a hűtőbe tesszük.
Jó lehűtve könnyű és finom nyári desszert, amihez a
sütőt sem kell bekapcsolni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése